RFP-NIH-NIAID-DAIDS-05-18
Amendment #1 (Questions & Answers)

This Amendment provides questions submitted by potential offerors and the responses provided by the NIAID.  The responses are offered for information only and do not modify or become part of this solicitation.  This Amendment will be updated at least weekly to add any further questions and their related responses.  All potential offerors are advised to refer back to this Amendment for additional Q&A.
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Offerors must acknowledge receipt of this Amendment #1, for each posting, on each copy of the proposal submitted.  Failure to receive your acknowledgment of this Amendment may result in the rejection of your proposal. 

The hour and date specified for receipt of proposals HAS NOT been extended. 



The following answers are provided concerning a number of inquiries we have received for the above numbered acquisition:

Question 1 Statement of Work No. 4, q states the following:
“All personnel, prior to beginning work on this contract, must be bonded and meet all local, state, and Federal Regulations, including registrations for access and handling of Category A-C Agents (http://www.niaid.nih.gov/biodefense/bandc_priority.htm), in compliance with requirements of the USA Patriot Act, Sec. 817. –Expansion of Biological Weapons Statute http://uscis.gov/graphics/lawsregs/patriot.pdf) and access to

Select Agents, Appendix A to Part 72, CFR 42, http://www.cdc.gov/od/sap/.”

Our current understanding of this statement is that all personnel, including non-FTEs,

must be bonded, meet all regulations, and have registrations for access and handling of

Category A-C Agents. Please clarify.

Answer
No, only personnel working with select agents must be registered for access and handling of Category A-C Agents.  
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